Luc Wilboorts HealingAlles is bewustzijn. Elke materiële vorm wordt gecreëerd en in stand gehouden door een bewustzijn dat op zijn beurt deel is van het grote universele bewustzijn. Als het bewustzijn zich terugtrekt uit de materiële vorm, valt deze uit elkaar. Dit is wat we “sterven” noemen. Als dit bewustzijn zich maar gedeeltelijk terugtrekt of zich niet voor 100 % verbindt met de materie, ontstaan er afwijkingen in de materiële vorm. Men gaat minder goed functioneren en  wordt ziek. Dit proces kunnen we zien in elke levensvorm. Achter elke afwijking van de ideale vorm, of ziekte, zowel psychisch als fysiek, schuilt dus een bewustzijnsstoring.

Via healing wordt er geprobeerd deze storing, die ook kan waargenomen worden in de auralagen en de chakra’s, op te lossen. De oorzaak voor deze storing kan meestal gevonden worden in (oude) emotionele trauma’s, angsten, schuldgevoelens en vooral zelfveroordelingen. Deze kunnen in verschillende levens (= incarnaties: letterlijk “vlees worden”) ontstaan zijn, zowel in het huidige als in vorige.  Hoe langer iemand in dit leven een storing meedraagt hoe dieper ze gaat inwerken  en ook zijn levensomstandigheden gaat bepalen. Hoe zwaarder een storing hoe dieper de impact is op het psychische of fysieke lichaam zodat de toestand soms onomkeerbaar is in dit leven.

Elk bewustzijn, elk mens, volgt echter zijn eigen weg en tempo om zich vrij te maken van zijn oude blokkades en zo in vrede met zichzelf te komen.