Luc Wilboorts HealingIn mijn behandeling probeer ik de persoon zo totaal mogelijk aan te pakken. De drie voornaamste pijlers zijn: voetreflexologie, healing en intuïtieve diepe massages.

Via de voetreflexologie kan  het volledige zenuwstelsel ontspannen, zowel het vegetatieve of sympatische als  het centrale met de hersenzones. Het sympatische is zeer belangrijk omdat dit al onze overlevingsfuncties regelt. Hierbij horen al onze organen, ons afweersysteem, temperatuur regeling, endocrien klierstelsel. In dit systeem hebben we een activerend gedeelte (orthosympaticus) en een ontspannend gedeelte (parasympaticus). Er moet een evenwicht zijn tussen deze twee. Als dit niet het geval is kunnen al de hiervoor aangehaalde systemen ontregeld worden, met ziekte als gevolg. Via de voetreflexologie gaan we proberen het evenwicht te herstellen. Behandeling van de hersenzones gaat rust brengen in onze “centrale computer”. Belangrijk is uit te zoeken waarom dit sympatisch zenuwstelsel uit evenwicht is geraakt en onze “centrale computer” overbelast wordt. De belangrijkste oorzaak is psychische en emotionele stress en trauma’s en zo komen we terug tot de voorheen beschreven bewustzijnsstoornis.

Via healing wordt geprobeerd de oude en nieuwe blokkades op te lossen. Het resultaat, of hoe ver er gegaan kan worden, hangt af van de openheid van de persoon. Er kan soms heel snel en diepgaande verandering komen. Soms is het millimeterwerk maar dat is even goed. Ieder evolueert op zijn eigen tempo en manier.

De healing gebeurt deels zonder en deels met contact op het lichaam. Dit hangt ervan af in hoeverre de psycho-emotionele en energetische storingen zich al in de fysiek hebben vastgezet. Het hoger bewustzijn stuurt alles wat er tijdens de behandeling gedaan wordt.

Via de intuïtieve diepe massages, voornamelijk van de spieren naast de wervelkolom, de schedelbasis, schoudergordel en bekken, kan er ook nog een verdere ontspanning op het centrale en sympatische zenuwstelsel bereikt worden. Mijn handen gaan intuïtief naar de plaatsen die moeten ontspannen worden.